11 Ağustos 2014 Pazartesi

İzmir havası

Aslında bu kısa İzmir seyahati hiç aklımda yoktu..yani Eylül ayının gelmesini, okulların açılmasını, ortalığın biraz sakinleşmesini bekliyordum.
Ta ki, abimden sağlam bir fırça yiyene dek :)
Selim Efe İzmir'e çok az gidiyormuş, dayılarını, teyzelerini tanımayacakmış, mış mış:)

Annem de halihazırda İzmir'deydi "hadi gel, herkes toplansın, Pazar sabahtan oy kullanmaya döneriz Antalya'ya" diye..
Öyle de oldu, 4 günlük kısa bir program yaptık.
İyi ki de yapmışız..hem ailemi hem de dostlarımı gördüm, fazla kalabalığa alışkın olmayan Selim Efe'ye ise ilaç gibi geldi bu seyahat:)

Ama yine de iddia ediyorum, İzmir'in -hele ki Çeşme'nin- en güzel zamanı Eylül ayı..
Ağustos'ta İzmir çok kalabalık, Çeşme sokakları hıncahınç, keyif yapamıyorsun..

Bunlar da benim objektifime takılanlar..

Gurmeler bilir; Türkiye'nin en güzel midye dolmalarını İzmir'de yersiniz..
 Bardacığa yetişemedim ama incirler oldukça lezzetliydi, üstelik Aydın'dan gelmişler..
Fotoğrafa dekor olan tabakları ise Kemeraltı'nda buldum. Sonra Alaçatı'da da aynı tabaklarla karşılaşınca bir takım da oradan aldım:)
 Selim Efe'ye Ikea'dan oyuncak dolabı aldık, monte ettiğimde sizlerle paylaşırım.
Oğlumun dondurma aşkı:)
Biz çocukken Alaçatı'ya gitmeyi çok tercih etmezdik, Ilıca, Dalyanköy, Pırlanta gibi plajlarda denize girmeyi tercih ederdik.
Benim tercihlerim değişmedi, ama artık Alaçatı'ya orada oturan dostumu ziyaret etmeye ve alışveriş amaçlı gidiyorum.
Benim için Alaçatı'nın en güzel antika mağazası.
 Asma Yaprağı Restoran'ı Instagram'dan takip ediyorum. Bu kez önünden geçerken karnım ne yazık ki aç değildi, üstelik boş masa da vardı..kısmetse Eylül ya da Ekim'de..
 Şu aralar bilhassa İstanbullular'ın gözdesi Alaçatı ancak Çeşme'nin merkezi de güzeldir..
 Evet ben hem teyze, hem halayım :) bu da abimin oğlu Kaan..gençler arasında selfie olmazsa olmazlardan, onunla da Çeşme otobanında bir "özçekim" yaptık:)
Dostum Özgül'ün mahallesinden bir kapı...
Hergün böyle güzel şeylere bakmak ne güzel değil mi..
 Bu da İzmir'in meşhur yengeni..normalde tost ekmeğine yapılır ancak abim "ev usulü, ekmek arası" hazırladı..bol kalorili ama yılda bir kez yenilecek yengene asla itirazım olmaz:))
İzmir seyahatinden geriye boşalacak valizler ve yıkanacak çamaşırlar kaldı:))
Herkese kolay bir Pazartesi ve keyifli bir hafta diliyorum..
Bu şarkıyı abilerim için paylaşmak istiyorum:)
Sevgiler

5 yorum:

  1. bilirim midyeyi can evimden vurdun beni,hele de izmir'in çeşitli yerlerinde bol zeytinyağlı salatayla balık yemek
    dibim düştü yahu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva günaydın,
      Balık için kışı bekliyorum, daha lezzetli oluyor;)
      Önceden denemediysen, Güzelbahçe'deki balıkçılara gitmeni tavsiye ederim:)
      Sevgiler

      Sil
  2. Ya ben hiç İzmir midyesi yemedim, sonra yengen falan bizimki de can Ayşee:)) Gezin güzel geçmiş anlaşılan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rehber İzmir'e yolun düşünce mutlaka midye yemelisin ama gitmeden önce bana haber ver, ben sana nereden yiyeceğini söyleyeceğim ;)
      Gezim çok keyifli geçti, çünkü hem ailemi, hem dostlarımı hem de sevdiğim bazı yerleri gördüm, güzel yemekler yedim..e daha ne olsun? şükür..

      Sil
  3. https://islamguzelahlaktir.blogspot.com

    YanıtlaSil

Ben kimim?

Ben kimim?
Bu kız İzmir/Paris/Antalya hattını, sıcakkanlı insanları, Amelie Poulain tarzı iyimserliği, seyahati, daha çok seyahati, Fransızca'yı, şansonları, edebiyatı, country mutfakları, antika eşyaları, dekorasyonda beyazla diğer her rengi karıştırmayı, midye, boyoz ve tüm deniz mahsullerini, modayı, dost ortamına hazırlanan keyifli sofraları, estetiği, naneli dondurma başta olmak üzere naneli olan her ürünü, İtalya'yı, bleu/blanc çılgınlığını, toile de jouy'nin büyüsünü, sanatı, yazı, naneli americano tadını, yarenle içilen sakızlı Türk Kahvesi'ni, yeşil çayı sever.

Instagram

Facebook

Iletişim

smyrnetalyaa@gmail.com

Follow by Email