15 Temmuz 2014 Salı

Safranbolu

Köy dönüşünden bu yana hala toparlanamadık..
Önce haftalardır ortalıkta "alerjik sinüzit" olarak dolaştım, öksürükler bir türlü bitmek bilmeyince bir başka doktora kontrole gittim..öğrendim ki bronşitmişim..doktorun verdiği ilaçlar birkaç günde etkisini gösterdi, şimdi çok daha iyiyim..

Dün akşam ise dostlarımdan biri geldi..
Kendisinden bu yazıda bahsetmiştim..
Dün akşamdan beri muhabbet bitmek bilmedi -sakın şikayetçi olduğum düşünülmesin, bilakis, çok mutluyum- işte bu sebepten sizleri biraz ihmal ettim, Safranbolu yazısı da bu vakte kaldı..

Evettt, ner'de kalmıştık?
Bir önceki yazıda kayınpederimin köyünden bahsetmiştim size..
Safranbolu Karakuzu köyüne 1,5 saatlik mesafede (aslında daha yakın ama yol çok fena:/) 
Bir sabah erkenden kalkıp soluğu Safranbolu'da aldık..

Safranbolu doğasını, tarihini, yeşilini ve güleryüzünü korumuş nadir yerlerden..çok beğendim.

Barcelona'da Parc Güell'in alt kısmını hatırlattı burası bana..ancak buraya Gaudi'nin değil, doğanın eli değmiş, müthiş.
 Yeşil Safranbolu..
 Eskiden Musevi bir doktora ait olan bu Safranbolu evi, şimdilerde müze olarak kullanılıyor..içeride ışık çok fazla müsait olmadığından sadece tavanı çekebildim..tavanın zarifliğine bakar mısınız..
 Evlerin pekçoğu artık butik otel ve pansiyon olarak kullanılsa da, bu evlerde hala yaşayanlar da var..
 Selim Efe bu geziden çok keyif aldı :)
Evlerin pekçoğunun nefis kapıları var..
 Tokatlı Kanyonu'na bayıldım, muhteşem..
 Kanyonun tam ortasında "Kristal Teras" yapmışlar..ben çok güvenip çıkamadım platforma, sadece şöyle bakıp geldim:) Ama 70'lik annem çıktığı yetmiyormuş gibi, bir de aşağıdaki manzaranın fotoğrafını çekti:/
Safranbolu Unesco Dünya Mirasları Listesi'nde..
 Şu mübarek Ramazan ayında oruç tutan her okurumdan ayrı özür diliyorum ancak belirtmem lazım..
Safranbolu'nun yemekleri gerçekten çok leziz..
Bayramda buralara tatile gitmeyi düşünen varsa Safranbolu Bükmesi'ni bilhassa tavsiye ederim.

Bu yemeğin adı "Kuyu Kebabı"
Kuzu etli olmasına rağmen oldukça hafif bir yemek..
 Safranbolu Bükmesi işte bu..içinde kavrulmuş pazı, soğan ve kıyma var..
Ev yapımı baklavayı sıcak olarak servis ediyorlar..
Bir sonraki yazıda size tanık olduğum gerçek organik yaşamdan bahsetmek istiyorum..
Sevgiler

3 yorum:

  1. güzelmiş çok.. yemeği nerede yediniz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihal selam,
      Yemeği Kadıoğlu'nda yedik..2 tane Kadıoğlu var, biz Arasta Çarşısı yakınındakine -ilk restoran buymuş- gittik. Zaten herkes orayı tavsiye ediyor, gerçekten harikalar..
      Sevgiler

      Sil
  2. Ah Safranbolu, çok giderdik. Bir kaç zamandır ihmal ettik. Bükmeler, bir de hindili bir yemegi var böyle yufkalı felan.

    YanıtlaSil

Ben kimim?

Ben kimim?
Bu kız İzmir/Paris/Antalya hattını, sıcakkanlı insanları, Amelie Poulain tarzı iyimserliği, seyahati, daha çok seyahati, Fransızca'yı, şansonları, edebiyatı, country mutfakları, antika eşyaları, dekorasyonda beyazla diğer her rengi karıştırmayı, midye, boyoz ve tüm deniz mahsullerini, modayı, dost ortamına hazırlanan keyifli sofraları, estetiği, naneli dondurma başta olmak üzere naneli olan her ürünü, İtalya'yı, bleu/blanc çılgınlığını, toile de jouy'nin büyüsünü, sanatı, yazı, naneli americano tadını, yarenle içilen sakızlı Türk Kahvesi'ni, yeşil çayı sever.

Instagram

Facebook

Iletişim

smyrnetalyaa@gmail.com

Follow by Email